Carp Master etetőanyagok hideg vízre + MEGLEPETÉS

Október és November hideg hajnalai már erősen kihatnak vizeink hőmérsékletére. De téved, aki szerint ilyenkor már nem éri meg horgászni. Sok uszonyos ilyenkor halmozza fel azokat a tartalékokat, amik átsegítik a fagyos téli hónapokon. Iyenkor különös figyelmet fordítunk a megfelelő etetőanyag kiválasztására, mely sok esetben a sikeres horgászat kulcsa lehet. Ezt a választást könnyítheti meg írásunk, melyben a Carp Master etetőanyag családot mutatjuk be

Hagyhatnám az írás végére is a meglepetést, de kivételesen ezt most az elején megosztom:
2017 novemnerében, egy egész hónapon keresztül minden Carp Master etetőanyagra 20% kedvezményt adunk kiskereskedelmi és viszonteladó ügyfeleinknek egyaránt! 
Termékeket az alábbi linken keresztül éritek el webáruházunkban: 
http://topmix.hu/termek_csalad/top-mix-carp-master-etetoanyagok-860

2017 év elején jelent meg ez az etetőanyag család, kifejezetten a pontyhorgászok kívánalmai szerint. Ez az etetőanyag a Carp Nuggets (Stickmix) etetőanyag családunk prémium kategóriás, módosított változatának is tekinthető. Sok tulajdonságukban hasonlítanak, hisz a Carp Master etetőanyagok is sok nagy szemcsét, pelletet tartalmaznak. Emellett azonban jelentős mennyiségű halas pellet és halliszt  is található benne, mely így fokozott tápértéket biztosít. Kombinált, tartós és erős aromakeverékeket tartalmaznak, így hamarabb felkeltik a környéken táplálkozó halak figyelmét akár hideg vízben is. Alapvetően a sós etetőanyagok családjába sorolhatók, színük egy kivételével erősen sötét tónusú. 

 


Carp Master etetőanyag család, a nagy pontyok kedvence

Négy különböző ízben és színvilágban kapható jelenleg, melyek a következők:
- Csoki és Narancs, világos sárga szín jellemzi
- Eper és kolbász, sötét vörös szín jellemzi
- Rák és tintahal, sötét lila szín jellemzi
- Szilva és tintahal, fekete szín jellemzi

Ha egy apró lyukméretű rosta segítségével a nagy szemcséket leválogatjuk, a zacskó tartalmának harmada fennakad. Ezek a nagyobb falatok megvárják a később érkező halakat is. Áramló vagy mély vízben sem kerülnek messze etetésünktől. Közepes és nagy szemcséi miatt folyóvízi horgászatra is alkalmas természetesen. Az etetőanyag család három tagja is kifejezetten sötét tónusú, letisztult vagy hideg vízben is kiválóan alkalmazható. Természetesen ezek a teóriák nem kőbe vésett szabályok. Sokszor előfordult már, hogy a vízparton hideg vízben is sikeresen horgásztunk világos színű etetőanyagokkal. 

 Mi halszájnak ingere 

Ezen a hétvégén is úgy döntöttem, nem hagyom ki a világos árnyalatú Carp Master csoki narancs ízvilágot, de mellé egy kifejezetten sötét, rák tintahalas lett keverve. Sosem kutyulom össze ezeket az etetőanyagokat, inkább külön nedvesítem és menet közben váltok arra, amelyik több halat ad. Ha már a nedvesítés szóba került, fontos leírni, hogy ezek az etetőanyagok is akkor hatásosak, ha megfelelően vannak az adott helyzethez nedvesítve. Tavi horgászatnál ha az sekély a víz, illetve szeretnénk ha gyorsan kioldódna a kosárból etetőanyagunk, elegendő 4 dl víz egy csomag etetőanyaghoz. Ha azonban mélyebb vízre, vagy folyóra tervezzük a horgászatot, 5, vagy akár 6 dl víz is kellhet. Nedvesítést követően hagyjuk pihenni a bekevert etetőanyagot 20 percig, majd ellenőrizzük le megfelelő állagú lett e, és ha van kéznél nagyobb lyukmérettel ellátott rosta (6mm) rostáljuk le. Folyóvíz esetén egy kevés rostán áttört agyag vagy épp vakondtúrás még segíthet, hogy nehezebb etetést végezhessünk. 

 


Nedvesítést követően, átrostálva is marad elég nagy szemcse, hogy a víz ne mossa el könnyen etetésünket 

Ha már vízparton ért a délután, arra is kíváncsi voltam etetőanyagom bírja e a lendületes dobásokat. A kiszemelt távolság jelen esetben 90m volt, amit egy 40g önsúllyal rendelkező kosárral, 390H bottal számomra ha nem is kényelmesen, de megdobható távolság. Klasszikus négybordás etetőkosarat választottam, ami megtömve 60-70g.  Ha nagy távolságra akarom ezt bejuttatni, nem szabad a kosarat túltölteni, elég a bordákig. Figyelni kell, hogy a töltet egységes, áramvonalas maradjon. Mindkét etetőanyaggal 10 dobást juttattam be alapozó etetésnek. A kosár beérkezését követően 30 másodperccel egy erős rántással könnyedén ki tudtam venni a kosarat, így biztos lehettem benne, hogy az alapozásom nem útközben szóródik szét. A két etetés között nagyságrendileg 20m lehetett, bíztam benne, hogy így választ kaphatok rá, melyik tetszik jobban a halaknak.
 


Ha távolra akarunk horgászni, bele kell kapaszkodni a botba rendesen

Csalinak a TopMix method pelletei közül választottam ki egy-egy ízben passzoló narancssárgát és lilát, melyek szintén csoki-narancs és tintahal ízesítésűek. Ezeket egyszerűen csalitüskére tűztem, hisz így csak annyira lebegnek, hogy a hajszálelőkét megemeljék, míg horgunk a mederfenéken marad. Első jelentkező meglepő módon a világos etetésen volt egy szép nagy kárász személyében.

 


Vajon a csokis pelletek vagy a világos szín vonzotta?

Ezt követően azonban onnan már nem tudtam halat fogni, míg a sötétebb etetésről igaz később, de szép sorban érkeztek a pontyok. Pakolás előtt volt még egy szép kapásom a Csoki Narancs Carp Master etetőanyaggal töltött kosárra, sőt egy igazán nagy halat sejtető lomha húzás volt érezhető, de a part közlében sajnos leakadt. Bár csak pár órát tudtam horgászni, mégis sikerült négy pontyot is fognom a sötétebb tónusú etetésről. 

 


Ilyen szépségeket is foghatunk késő ősszel

Hamarosan elérkezünk ahhoz az időszakhoz, amikor már csak a szobából nézegethetjük fényképeinket, mert vastag jég borítja vizeinket. Addig azonban még van pár hét, amit érdemes kihasználni. Ha csak tehetitek, akár pár órára is ugorjatok ki horgászni, hisz megfelelő helyen megfelelő stratégiával sikeresek lehettek. Halat pedig csak az fog, aki horgászik is :)Varga János
TopMix feeder team