Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

XIX. TOP MIX Kupa 2020, Deseda, Kaposvár

Az idei évben 19. alkalommal rendezzük meg a TOP MIX Kupa Nyílt Egyéni Horgászversenyt. A verseny helyszíne a Kaposvár melletti Deseda tó lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag 240ha területű tó közel egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat, jó és kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére.


VII. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa versenykiírás

Helyszín változás: Deseda víztározó!


Valami elkezdődött - Hal etetőanyag gyártók és a NAK

Mi, horgász etetőanyag gyártók hosszú évek óta küzdünk azzal a problémával, hogy a pályázatokon nem tudunk támogatáshoz jutni, mert a TEÁOR számunk, amely 1092, a nem támogatható tevékenységek közé tartozik. Ezért beruházásainkat, fejlesztéseinket javarészt saját erőből kell megoldanunk, ha piacon, netán világpiacon akarunk maradni.

Ugyanakkor előírták számunkra a kötelező NAK (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) tagságot, mivel tevékenységünk a NÉBIH alá tartozik.

 


I. TOP MIX - PRESTON Method Feeder Kupa versenykiírás

2019. október 06-án kerül megrendezésre az I. TOP MIX – PRESTON Method Feeder Kupa. A rendezvénynek a Nagykanizsa melletti Palini tó ad otthont.

 


VI. TOP MIX - PRESTON FEEDER KUPA, versenykiírás

2019. április 27-28 napokon kerül megrendezésre az VI. TOP MIX – PRESTON Feeder Kupa. A rendezvénynek a Nyugati-övcsatorna balatonújlaki szakasza ad otthont. 


 

XVIII. TOP MIX Kupa, Balatonújlak

Feederhorgászat fonott zsinórral.

A feeder horgászat hazánkban is az egyik leg dinamikusabban fejlődő horgász módszer. Innovatív újdonságokban nincs hiány akár az etetőanyagok, akár a csalik terén. Élen járnak a hazai gyártók a kiegészítők fejlesztése során is, nem csoda így, ha a zsinórok terén is előkerülnek olyan ötletek, amik akár a verseny akár a hobby horgászat terén maradandóak lesznek. Szélsőséges körülmények között történő feeder horgászat egyik legfontosabb kelléke, a fonott főzsinór használata. Nem mindegy azonban, hogy az egyébként nagy palettából milyet választunk, hisz teljesen más tulajdonságai vannak egy pergetésre szánt fonott zsinórnak, mint amit feeder horgászatnál szeretnénk alkalmazni. 


2019 évi újdonságok Preston, Korum

2018 októberében meghívást kaptunk a Preston cég jóvoltából Angliába, hogy testközelből is megismerkedhessünk a 2019 évi újdonságokkal. Nem egy megszokott termékbemutatóra invitáltak bennünket, a helyszín adta lehetőségeket igyekeztek maximálisan kihasználni. Birmingham-től pár mérföldre található Barston lakes adott helyet a rendezvénynek, így nem csak szárazon nézhettük az újdonságokat, de többet a helyi tavon ki is próbálhattunk. 


XVII. TOP MIX Kupa, Balatonújlak

Az idei évben 17. alkalommal rendezzük meg a TOP MIX Kupa Nyílt Egyéni Horgászversenyt. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati-Övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére.


V. TOP MIX - PRESTON FEEDER KUPA, versenykiírás

  2018. április 21-22-én kerül megrendezésre az V. TOP MIX – PRESTON Feeder Kupa. A rendezvénynek a Nyugati-övcsatorna balatonújlaki szakasza ad otthont.


Carp Master etetőanyagok hideg vízre + MEGLEPETÉS

Október és November hideg hajnalai már erősen kihatnak vizeink hőmérsékletére. De téved, aki szerint ilyenkor már nem éri meg horgászni. Sok uszonyos ilyenkor halmozza fel azokat a tartalékokat, amik átsegítik a fagyos téli hónapokon. Iyenkor különös figyelmet fordítunk a megfelelő etetőanyag kiválasztására, mely sok esetben a sikeres horgászat kulcsa lehet. Ezt a választást könnyítheti meg írásunk, melyben a Carp Master etetőanyag családot mutatjuk be


Ukrán pontyok, Prylbychi Ibis Feederkupa 2017

Ukrajna és Prylbchi a verseny szervezők szerint sem gyereknek való vidék, itt elválik, ki a legény a gáton.  Soha sem jártunk még itt, így eleve nagy kihívásnak tekintettük. Számtalan megválaszolandó kérdés motoszkált bennünk indulás előtt, rengeteg megoldandó feladat várt ránk, igyekeztünk felkészülni mindenre. 2017.09.29 napon útnak indultunk hát, hogy legyűrve Ukrajna úttalan útjait megmérettessük magunkat Ukrán horgásztársakkal.


EVA termékek a TopMix kínálatában

EVA azaz Etilén-vinil-acetát. Anyaga tiszta és csillogó, ellenáll a fáradás okozta repedésnek, UV sugaraknak, valamint nagyon jó vizálló képességekkel rendelkezik. Gyártanak belőle többek között csizmákat, cipőket, ernyőket, ponyvákat, és a horgászok legnagyobb megelégedésére természetesen táskákat. Lássuk mit is találunk ezekből a TopMix kínálatában.

 


II. Klubcsapatok Országos Feeder Bajnoksága, 2017, Balatonújlak - Versenybeszámoló

Lassan könyveket lehetne írni a horgász versenyekre történő felkészülésről, helyszínekről, ott található halfaunákról és az alkalmazott módszerekről. Ha valaki veszi a fáradtságot és ezt megírja, biztos sokan elolvassák, de sajnos nem lesz örök érvényű, hisz évről évre, akár napról napra is más lehet egy-egy vízterület.


XVI. TOP MIX Kupa 2017, versenykiírás

Az idei évben 16. alkalommal rendezzük meg a TOP MIX Kupa Nyílt Egyéni Horgászversenyt, amely egyben MOHOSZ Úszós ranglista verseny is. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati-Övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére.