alma Top Mix

Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Új termékeink (2017) – Botrögzítő pántok és fonott zsinór vágó olló

Sokszor halljuk, hogy „nincs új a nap alatt”. Ez persze sok esetben valóban igaz, de persze sok olyan termék is napvilágot lát az évek folyamán, ami a korábbiakhoz képest jobb, vagy újabb felhasználási módot tesz lehetővé. Innovatív termékeink között 2017 évtől megjelenő műanyag  botrögzítő pánt családunk is ilyen termék. Egyszerű, könnyen használható, praktikus, és nem utolsó sorban olcsó termék.


Top Mix Improved method feeder – Lehűlt vizekre is

2016 évben, év közben került a boltok polcaira a TopMix új method kosár családja, az Improved method feeder. Máris nagy népszerűségnek örvend, pedig reklám anyag még nem is készült hozzá. A boltosok és a horgászok is első ránézésre meglátták benne a továbbfejlesztés lényegét és hasznosságát, így hamar a viszonteladók polcaira, majd onnan vízpartra került. Ezek a method kosarak egy közepes méretű vezető szárat kaptak, amik megnövelt stabilitást adnak dobás közben. A kosáron átvezetett zsinór egyenesen tartja dobás közben, ezáltal ugyanakkora lendület mellett 10-15% távolság növekedés érhető el. Nem elhanyagolható a pontosság kérdése sem, hisz a kosár azáltal hogy nem billeg be repülés közben, egyenesebben repül, pontosabban célt ér!


Preston In Line Dura Banjo Feeder bemutatása

Amikor, néhány éve, a Preston megjelent a Banjo feeder kosarával, érdekes szerkezetnek tűnt. Aztán, megértve lényegét és kipróbálva működését, tapasztalhattuk hatásosságát.

Ezt a feederkosarat fejlesztette tovább a Preston cég, sőt szinte teljesen megújította. Igazából csak a kosár lényege, a felülről teljesen nyitott elv maradt meg.


Merenye másik arca

Az idei feeder versenyszezonban több alkalommal is ellátogattunk keszeges megmérettetésekre, azonban az időjárás hathatós, frontokkal és hőingadozásokkal tarkított közbenjárására nem igen volt részünk igazi, aktív, pörgős és élmény gazdag fehérhal horgászatban. Végül pár héttel ezelőtt többszöri baráti unszolásra ellátogattunk Merenyére. A horgásztársadalomban csak nagy pontyok hazájaként ismert, hatalmas, 120 hektáros vízfelület rekordlistáján szép számmal találhatók 20 és 30 kg feletti rekord pontyfogások. Ilyen információk birtokában mire is számíthattunk finomszerelékes horgászként? Az alábbiakban kiderül.  


Pontyfogó VB Franciaország, Saint Fargeau, Bourdon tó

Az idei évben Franciaország adott otthont a XVIII. Pontyfogó VB-nek. A helyszín Párizstól mintegy 150km-re délre, a Saint Fargeau falucska mellett elterülő 220 ha –os Bourdon tó volt.


Egy hónappal VB előtt Újvidéken európa feederhorgászai

  Egy hónappal VB előtt Újvidéken európa feederhorgászai30 feederes csapat horgászik az elő-világbajnokságon. Bátran lehet így nevezni, ezt az Újvidéki versenyt, hiszen itt van Európa szinte mindegyik jegyzett feeder válogatottja, és több klubcsapat is próbálkozik. A magyar válogatott, és a Top Mix csapat képviseli hazánkat. Hogy milyen sikerrel, azt vasárnap estére megtudjuk.


Versenyről-versenyre: Ohat kárászai

Eljött hát a 2016 esztendő első versenye is számomra. Hajdúsági feeder bajnokság néven indított versenysorozat immár három éve töretlen sikernek örvend. Rangos versennyé nőtte ki magát, hisz indulnak itt ranglistás versenyzők, megyei bajnokok, válogatott kerettagok, valamint a leendő nagy bajnokok és bajnokjelöltek. Már az első versenytől részt vesznek más megyék versenyzői, sőt megtisztelő módon külhonból járnak erre a versenysorozatra horgászok. Állandó teltházas versenyek, baráti hangulat és kimagasló szervezés kíséri ezt a sorozatot, amit innen is köszönünk a szervezőknek és a szponzoroknak természetesen.


III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa 2016, versenykiírás

2016. április 30—május 01 -én kerül megrendezésre a III. TOP MIX – PRESTON Feeder Kupa, mely egyben feeder ranglista verseny is. A rendezvénynek a Nyugati-övcsatorna balatonújlaki szakasza ad otthont.


Tommy Pickering 6 biztos tippje téli feederezéshez

Angolhonban a tél nem olyan kemény, mint nálunk, ezért még aktuálisak lehetnek Tommy Pickering tanácsai a téli feederezős horgászok számára.


XV. TOP MIX Kupa, versenykiírás


Hogyan csalizzunk? (How to Hook!)

Frankie Gianoncelli a Preston cég verseny/teszthorgásza mutat be néhány csalizási módot. A föszerep a leggyakrabban használt csalié, a csontié. Sokak számára bizonyára tartogat némi újdonságot ez az írás is.


PRESTON EVA method etetőkeverő szet

Kevés dolog kelti fel a figyelmemet, főleg úgy, hogy használatba is vegyem, de ez a roppant célszerű etetőkeverő szet így járt.


Egy esős reggelen

Vasárnap van, hajnali 4:50. A telefon ébresztője után az eső kopogó hangjára figyelek fel. Esik… konstatálom, majd még is készülni kezdek. A függönyt elhúzva felerősödik az eső zaja, lehet, csak fokozódó éberségem tréfál meg. Ennek ellenére bizakodva indulok a konyha felé, ahol az előző este bekészített reggelim és lélekmelegítőm vár, kedvesemtől kapott ízléses flaskájában. Jól fog ez jönni a tóparton.


Dropshotozás könnyedén Ed Matthewsal (Dropshotting Made Easy)

A Dropshotozás hihetetlenül népszerű az Egyesült Királyságban, hiszen ez a sügér horgászatának egyik legeredményesebb technikája. Bár első ránézésre bonyolultnak tűnik, valójában egyáltalán nem az. Ed elmagyarázza, miben rejlik a titok…


Hogy fogjuk tele a szákunkat dévérrel? (Bag up on Bream?)

A megfelelő etetőanyag használata a dévérezés közben, a siker egyik fontos záloga. A feedermester Tommy Pickering elmagyarázza miért…