Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Egy hónappal VB előtt Újvidéken európa feederhorgászai

  Egy hónappal VB előtt Újvidéken európa feederhorgászai30 feederes csapat horgászik az elő-világbajnokságon. Bátran lehet így nevezni, ezt az Újvidéki versenyt, hiszen itt van Európa szinte mindegyik jegyzett feeder válogatottja, és több klubcsapat is próbálkozik. A magyar válogatott, és a Top Mix csapat képviseli hazánkat. Hogy milyen sikerrel, azt vasárnap estére megtudjuk.


Versenyről-versenyre: Ohat kárászai

Eljött hát a 2016 esztendő első versenye is számomra. Hajdúsági feeder bajnokság néven indított versenysorozat immár három éve töretlen sikernek örvend. Rangos versennyé nőtte ki magát, hisz indulnak itt ranglistás versenyzők, megyei bajnokok, válogatott kerettagok, valamint a leendő nagy bajnokok és bajnokjelöltek. Már az első versenytől részt vesznek más megyék versenyzői, sőt megtisztelő módon külhonból járnak erre a versenysorozatra horgászok. Állandó teltházas versenyek, baráti hangulat és kimagasló szervezés kíséri ezt a sorozatot, amit innen is köszönünk a szervezőknek és a szponzoroknak természetesen.


III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa 2016, versenykiírás

2016. április 30—május 01 -én kerül megrendezésre a III. TOP MIX – PRESTON Feeder Kupa, mely egyben feeder ranglista verseny is. A rendezvénynek a Nyugati-övcsatorna balatonújlaki szakasza ad otthont.


Tommy Pickering 6 biztos tippje téli feederezéshez

Angolhonban a tél nem olyan kemény, mint nálunk, ezért még aktuálisak lehetnek Tommy Pickering tanácsai a téli feederezős horgászok számára.


XV. TOP MIX Kupa, versenykiírás


Hogyan csalizzunk? (How to Hook!)

Frankie Gianoncelli a Preston cég verseny/teszthorgásza mutat be néhány csalizási módot. A föszerep a leggyakrabban használt csalié, a csontié. Sokak számára bizonyára tartogat némi újdonságot ez az írás is.


PRESTON EVA method etetőkeverő szet

Kevés dolog kelti fel a figyelmemet, főleg úgy, hogy használatba is vegyem, de ez a roppant célszerű etetőkeverő szet így járt.


Egy esős reggelen

Vasárnap van, hajnali 4:50. A telefon ébresztője után az eső kopogó hangjára figyelek fel. Esik… konstatálom, majd még is készülni kezdek. A függönyt elhúzva felerősödik az eső zaja, lehet, csak fokozódó éberségem tréfál meg. Ennek ellenére bizakodva indulok a konyha felé, ahol az előző este bekészített reggelim és lélekmelegítőm vár, kedvesemtől kapott ízléses flaskájában. Jól fog ez jönni a tóparton.


Dropshotozás könnyedén Ed Matthewsal (Dropshotting Made Easy)

A Dropshotozás hihetetlenül népszerű az Egyesült Királyságban, hiszen ez a sügér horgászatának egyik legeredményesebb technikája. Bár első ránézésre bonyolultnak tűnik, valójában egyáltalán nem az. Ed elmagyarázza, miben rejlik a titok…


Hogy fogjuk tele a szákunkat dévérrel? (Bag up on Bream?)

A megfelelő etetőanyag használata a dévérezés közben, a siker egyik fontos záloga. A feedermester Tommy Pickering elmagyarázza miért…


Horgásszunk kenyérrel

Tél van.  Ilyenkor jut egy kis idő előszedni a nyáron kipróbált ötleteket-okosságokat, fotókat, papírra vetni az információt, megszerkeszteni a képeket, hogy a kísérletező kedvű horgászoknak újabb lehetőségeket adjunk a kezébe.  Egy egyszerű, fogós horogcsalira hívnám fel a figyelmeteket, ami nem újdonság, sőt talán a legősibb csali, mert hát ki ne próbálta volna gyerekkorában derékig állva a vízben a nádas mellet, egy szál úszós bottal a kenyérrózsát vagy a paprikás kenyeret…


Két biztos siker

Tommy Pickering, az angol Feeder Csapat vezetője megmutatja, hogy nyerhetünk több versenyt és foghatunk több halat!


Versenyről-versenyre: Hidegvízi keszegezés

Minden versenyhorgász elkezdi valahol. Legtöbben apáinktól vagy dédapáinktól lessük el az alapokat, sokan vagyunk akik barátainkkal osztjuk meg tapasztalatainkat, míg vannak akik pályáját mentorok segítgetik. Ki hamarabb, ki később ér el sikereket, ki kitartóbb ki türelmetlenebb, de mindannyian akik éveket töltünk el versenyzéssel, előbb utóbb sikereket érünk el. A sikerhez vezető út sok esetben azonban rögös, főleg azoknak, akiknek nincsenek készen kapott információik, akik mindent maguknak próbálnak meg kitapasztalni. Hosszú idő után Ők lesznek sikeresebbek, hisz az így megszerzett tudás sokszor aranyat ér, ám ehhez nagyobb kitartás kell párosuljon. A jövő bajnokainak sok esetben ott a kimeríthetetlen információ bázis, amit az internetes írások tartalma takar. Ehhez szeretnék hozzájárulni sorozatommal, amin keresztül bepillantást lehet nyerni abba, hogyan készülök fel a versenyekre. Ígérem, semmi olyat nem teszek, amit ne próbálhatna ki bárki. Ezek nem szentírások, csak iránymutatások, sokszor olyan részekkel, amik visszaköszönnek máshonnan is.


Egy horgászmódszer, ami mindig változik - Des Shipp a változó etetőanyag taktikákról

Des négy éve alkotta meg a Sonubaits Match Method Mixet, ami a legnépszerűbb etetőanyag lett a finomszerelékes horgászok körében. Des szerint azonban   változnak az idők.

Des Shipp az angol csapat tagja, valamint a Parkdean Masters kétszeres bajnoka. Sikerét nagy részben annak köszönheti, hogy mindig egy lépéssel előbbre jár ellenfeleinél, és a fogáshoz a legjobb módszereket fejleszti ki.


Rakósbot gumizása tökéletesen

Milyen gumit használjak a rakós botomhoz? Talán ez az a kérdés, amit a leggyakrabban feltesznek Tommy Pickering korábbi világbajnoknak. Itt az egyszerű válasz, ami minden pontyos vízben alkalmazható!